Angajament față de beneficiari

• Beneficiarii au acces la serviciile Centrului indiferent de vârsta, rasa, venitul, naționalitatea, apartenența religioasă, dizabilitatea sau alte circumstanțe arbitrare ale acestora.

• Beneficiarii sunt tratați cu bunătate, compasiune și într-o manieră grijulie.

• Beneficiarii primesc întotdeauna răspunsuri sincere și deschise.

• Informațiile despre beneficiari sunt păstrate în deplină încredere. Informațiile și acordurile sunt obținute în mod corespunzător. Informațiile despre beneficiari sunt dezvăluite numai în condițiile legii și atunci când acest lucru este necesar pentru a proteja clientul sau alte persoane împotriva unor daune iminente.

• Beneficiarii primesc informații corecte despre sarcină, dezvoltarea copilului, chestiuni legate de stilul de viață și probleme legate de acestea.

• Nu facem trimiteri către servicii avorturi sau medicamente avortive, dar oferim informații corecte despre procedurile și riscurile avortului.

• Toate reclamele și comunicările noastre sunt corecte și oneste și descriu cu exactitate serviciile pe care le oferim.

• Suntem conduși de un Consiliu Director și ne desfășurăm activitatea în conformitate cu statutul, regulamentul, scopul și misiunea noastră.

• Toți membrii personalului, membrii Consiliului Director și voluntarii beneficiază de formare adecvată pentru a respecta aceste standarde.

Misiune

Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa” oferă gratuit servicii complexe de sprijin adresate femeilor în criză de sarcină, familiilor aflate în dificultate și părinților care așteaptă să li se nască un copil: consiliere psihologică, asistență socială, orientare în carieră, consiliere juridică și alte programe de sprijin. Acest centru își propune să ofere cât mai multor persoane șansa de a face alegeri sănătoase în concordanță cu valoarea vieții umane.

Valori

1. Prețuim viața. De la fiecare copil nenăscut, la mamă, la toți cei cu care intrăm în contact, viața este valoroasă pentru noi. Credem că există întotdeauna o alegere în sprijinul vieții și că există întotdeauna o alternativă mai bună decât avortul.

Prin urmare, nu oferim niciodată sfaturi pentru realizarea avortului. Și prețuim orice formă de viață – inclusiv pe cei care au opiniile opuse.

2. Suntem dedicați adevărului. Suntem cinstiți și sinceri în toate relațiile pe care le avem cu cei cu care intrăm în contact. A fi sincer înseamnă că informăm clienții care se confruntă cu sarcini neplanificate în legătură cu faptul că au trei posibilități legale: păstrarea copilului, adopția și avortul.

3. Tratăm toți oamenii cu compasiune.

4. Ne angajăm să iubim necondiționat. De la bebeluși la mame, la cei care au nevoie de sprijinul nostru în urma unui avort, la personalul și voluntarii noștri, ne angajăm să îi iubim pe toți necondiționat.

5. Investim în oameni. Indiferent dacă acești oameni sunt femei, mame, tați, voluntari sau cei ce fac parte din personalul nostru, credem în oameni și investim în aceștia într-un mod practic.

6. Oferim speranță și viziune pentru un viitor mai bun. Realizăm acest lucru, lucrând cu femei în criză de sarcină, mame, familii părinți. Consiliem persoane care au nevoie de sprijin în urma unui avort și ne implicăm în programe de educație pentru viață dedicate adolescenților.