Irina: „Am 3 copii sub 4 ani. Greșesc lăsându-i la mama când sunt la muncă sau trebuie să rezolvăm treburi prin oraș?”
09.07.2021
Lavinia Stan: „Ce fac atunci când nu mai pot? Cum se instalează acest «Nu mai pot!»?
29.07.2021
Irina: „Am 3 copii sub 4 ani. Greșesc lăsându-i la mama când sunt la muncă sau trebuie să rezolvăm treburi prin oraș?”
09.07.2021
Lavinia Stan: „Ce fac atunci când nu mai pot? Cum se instalează acest «Nu mai pot!»?
29.07.2021
Show all

De la prima femeie căpitan în Star Trek la lupta pentru viață în criza de sarcină. Povestea emoționantă a actriței Kate Mulgrew

Femeile se luptă adesea cu diferite provocări, dar cea mai puternică bătălie se dă în timpul crizei de sarcină. În această luptă, femeile trebuie să învingă mai mulți monștri: frica, disperarea, presiunea, incertitudinea. Zi și noapte, săptămâni întregi, în inimile lor se dă un război pe viață și pe moarte. O astfel de luptă s-a dat și în sufletul actriței Kate Mulgrew, prima femeie care a jucat rolul căpitanului Kathryn Janeway în serialul Star Trek: Voyager. 

Când a primit în mod neașteptat vestea că este însărcinată, Kate Mulgrew era o tânără actriță la început de drum. Juca rolul lui Mary Ryan în Ryan’s Hope, o emisiune care relata problemele unei familii irlandeze-americane din New York. În acel moment era una dintre cele mai urmărite femei de televiziune din SUA. Tatăl bebelușului a presat-o să facă avort, iar mama lui Kate nu putea să o ajute: 

„Eram singură. Singură și cu sufletul inundat de spaimă, dar știam că voi naște un copil. Am decis să-mi încredințez copilul spre adopție. A fost singura alegere pe care am putut să o fac. În 1977 era ceva neobișnuit să apari la televiziunea națională fiind însărcinată și singură. Impresarul meu și mulți dintre prietenii mei au crezut că fac o greșeală uriașă. M-am oferit să renunț, dar scenaristul a introdus sarcina în spectacol.” – a declarat Kate pentru AARP.

Ea a luptat eroic pentru viața fetiței ei, în mijlocul industriei de la Hollywood, care a încurajat și a celebrat avortul timp de zeci de ani. 

Kate Mulgrew a crescut într-o familie catolică numeroasă. În timpul crizei de sarcină ea a decis să-și încredințeze fiica spre adopție și a apelat la organizația Catholic Charities pentru a găsi o familie pentru fiica ei. La doar 3 zile după ce și-a născut fiica, Kate a revenit pe platourile de filmare într-o scenă în care interpreta aducerea acasă a unui copil din maternitate: „Milioane de oameni au urmărit emisiunea din ziua aceea. Aproape tremuram. Îmi amintesc că m-am gândit «Dacă începi să plângi, nu te vei opri. Deci nu trebuie să faci asta». 

Kate Mulgrew nu a încetat niciodată să se gândească la fiica ei. În 1998, după ce timp de 20 de ani s-a confruntat cu refuzuri de a primi informații despre fiica ei, sora Una, membră a organizației caritabile catolice care a mediat adopția, a decis să le arate lui Kate și fiicei ei datele din dosarul de adopție. 

Kate a primit un telefon de la fiica ei în timp ce se afla în platoul filmului Star Trek: Voyager. Ea luat imediat un zbor pentru a-și întâlni fiica și familia. Fiica ei, Danielle, era studentă în al treilea an la colegiu și era la fel de dornică să-și găsească mama biologică. Între cele două s-a creat instantaneu o relație caldă și au rămas apropiate. Danielle a devenit parte din familia Mulgrew, fiind la fel de importantă ca soțul și fiii ei. 

Cele două au lucrat împreună pentru a depăși emoțiile dificile apărute în perioada post-adopție: „Capacitatea de iertare a fiicei mele este ceva ce nu am mai văzut niciodată în viață. Sentimentul de abandon a fost chinuitor pentru ea. Nu este suficient timp pentru a compensa acest lucru, dar este suficient timp pentru a iubi. Am plâns mult. Tot ce putem face este să mergem înainte. Așa facem și noi”, a spus Kate. 

Călătoria curajoasă a lui Kate Mulgrew în alegerea vieții, relația ei ulterioară cu fiica ei biologică și perioada în care a jucat rolul căpitanului Kathryn Janeway sunt detaliate în cartea sa din 2016, Born with Teeth: A Memoir

Sursă: LiveAction

Ai rămas însărcinată și el te presează să faci avort? Suntem alături de tine! Sună la 0800.070.013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *