„Există speranță”: harta globală arată că în multe spitale copiii născuți prematur la 22 de săptămâni au fost salvați
14.05.2021De 1 iunie sărbătorim primii copii născuți cu sprijinul Centrului „Sfânta Alexandra Împărăteasa”
01.06.20213500 de căutări lunare despre avort pe Google și doar 100 despre ajutor în timpul sarcinii. Ajutați-ne să schimbăm asta!
Știați că pe Google, în România, cuvântul „avort” este căutat de aproximativ 3500 de ori pe lună, în timp ce „ajutor pentru femei însărcinate” doar de 100 de ori, iar „criza de sarcină” se apropie de 0 căutări pe lună?
Avortul nu este inevitabil! Dar pentru asta trebuie să știi că avortul câștigă în mintea femeii pentru că ea și/sau alții nu ajung să înfrunte avortul pe terenul de luptă al crizei de sarcină. Dacă nu știi că se duce o bătălie, cum să o câștigi?
Doctorii sunt prea puțin conștienți de criza de sarcină. Preoții de multe ori nu au toate mijloacele necesare în intervenție. Cei apropiați, la fel. Și așa femeia în criză de sarcină rămâne singură, sub o presiune teribilă.
În martie 2021 a fost tipărită o nouă carte de mărturii despre criza de sarcină. Avem nevoie de 20.000 RON ca să trimitem cartea tipărită la 4.500 de medici de familie, ginecologi și preoți. De ce? Pentru ca ei, care sunt atât de aproape de femeile în criză de sarcină să fie și aproape sufletește de ele, să știe ce luptă duc și să știe cum se poate câștiga. Acesta este scopul noii cărți, ajută-ne să fie împlinit!
Iată câteva fragmente din mărturiile femeilor care se confruntă cu această presiune:
„Din păcate, cu toate eforturile depuse de mine, soțul nu-și dorește sub nici o formă copilul. Este o presiune uriașă pe mine acum.”.
„Mama a insistat foarte mult să merg la programare. În fine, am ajuns la programare la avort cu inima îndoită, nu aş fi vrut să fac asta. Am stat într-o sală de aşteptare unde mai erau încă două fete, mai tinere ca mine. Și m-a apucat un plâns pe acolo, pur și simplu, plângeam de sărea cămaşa de pe mine şi de mila mea, şi de mila lor.”
„Până să ajung la decizia de a păstra copilul am trecut prin nenumărate nopți nedormite în care se părea că nu mai încetează luptele din mintea mea. Pe de o parte, îmi făceam griji legate de ce anume vor spune părinții mei când vor afla despre sarcină și ce va spune lumea. Pe de alta parte, mă întrebam cum aș putea trăi cu conștiința mea dacă aș fi făcut avort.”
„Cum o să ne descurcăm? Ce fac cu facultatea? Din ce o să trăim? Unde o să trăim? Sute de întrebări, în faţa cărora mă simţeam neputincioasă, care îmi înţepau mintea şi-mi răsturnau fericirea şi stabilitatea pe care credeam că le obţinusem.”
„Mergeam singură pe stradă și plângeam. În mine se dădeau lupte foarte mari: două-trei zile eram hotărâtă să lupt să fac ceea ce trebuie, a patra zi cădeam în deznădejde, apoi o luam iar de la capăt. Îmi făceam griji cum ne vom descurca cu banii, cum îl voi anunța pe tatăl meu.”
Ajutați-ne să devină cât mai multe femei conștiente că inima poate câștiga lupta cu fricile și amenințările, cu șantajul și chiar cu părăsirea de către persoana iubită, dacă are o echipă alături de ea. Și va câștiga și pentru ea, și pentru copil, și pentru viitorul ei, și pentru viitorul copilului!
Dragostea învinge avortul atunci când este conștientizată criza de sarcină. Sprijiniți trimiterea cărților cu mărturiile femeilor în criză de sarcină către 4500 de medici de familie, ginecologi și preoți.
Iată 4 modalități prin care puteți dona:
- cu cardul, pe site, folosind acest link.
- prin SMS. Pentru a activa o donație lunară în valoare de 2 euro este nevoie să trimiteți textul DOI prin SMS la 8845. Numărul este valabil pentru toate rețelele de telefonie mobilă.
- prin PayPal, folosind acest link.
- direct în conturile Asociației, disponibile mai jos.
Beneficiar: Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei
Cod fiscal: 36913780
Conturi:
RO79RNCB0082153361040001 LEI
RO52RNCB0082153361040002 EURO
RO25RNCB0082153361040003 USD
Deschise la BCR Unirii
Implicarea noastră va continua cu alte două inițiative:
1. Traducerea și publicarea unui ghid pentru lucrătorii profesioniști din centrele de sprijin, dar care este deplin accesibil oricui dorește să sprijine femeile în criză de sarcină.
2. Realizarea unui site despre criza de sarcină și sprijinul disponibil, astfel încât informațiile să fie cât mai accesibile, iar femeile să poată solicita ajutor cu ușurință. Am primit această recomandare într-un program de mentorat organizat online de un centru pro-viață din SUA și dorim să realizăm site-ul în următoarea perioadă.
Alătură-te echipei, sprijină viața!