Medicii au spus că va muri la naștere pentru că are holoprosencefalie alobară, însă părinții au refuzat să facă avort; Karlie are acum 3 ani
03.08.2020
Zilele Porților Deschise la Centrul de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena”
14.08.2020
Medicii au spus că va muri la naștere pentru că are holoprosencefalie alobară, însă părinții au refuzat să facă avort; Karlie are acum 3 ani
03.08.2020
Zilele Porților Deschise la Centrul de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena”
14.08.2020
Show all

Cuplul care a adoptat cinci frați separați în urma plasării la asistenți maternali diferiți: „Suntem în sfârșit o familie”

Pandemia nu i-a oprit pe Thomas și Andi Bonura să adopte 5 frați plasați la asistenți maternali diferiți. Acum copiii trăiesc bucuria că sunt din nou împreună și se bucură de dragostea familiei. Copiii au fost adoptați în martie, iar vecinii au sărbătorit evenimentul cu o paradă de mașini. Întâlnirea cu autoritățile pentru adopție a avut loc pe Zoom din cauza restricțiilor. Thomas și Andi spun că adopția merită toate eforturile și încurajează cât mai mulți părinți să facă un pas înainte pentru a adopta: „fiecare luptă îți va deschide și învăța inima cum să ajuți și să vindeci inimile nevinovate și prețioase”.

O familie din Texas s-a mărit cu cinci membri peste noapte, după reunirea a cinci frați care fuseseră separați prin plasarea în grija unor asistenți maternali diferiți.

Thomas și Andi Bonura aveau trei copii biologici, deși în urmă cu 11 ani li s-a spus că nu o să poată avea. S-au zbătut ani de zile pentru a concepe copiii pe care îi au acum, toți trei fiind născuți prematur. Prima sarcină reușită a fost cu gemenii Eli și Joey, născuți la 25 de săptămâni. Joey a supraviețuit, însă Eli nu. Joey încă se luptă cu probleme de sănătate. El are paralizie cerebrală, deficiențe de vedere și comunică prin limbajul semnelor.

Despre el, Andi a spus: „Este foarte deștept… de fiecare dată când oamenilor începe să le fie milă de el, eu le spun: «Nu.» Este cel mai fericit copil din această casă.”

Ulterior, ea a dat naștere celor două fiice, Sadie și Daphne. A suferit și un avort spontan.

În 2017, cei doi au decis să devină părinți adoptivi.

Au făcut imediat cunoștință cu primul dintre eventualii lor copii adoptați. Cei cinci frați au fost separați, iar Bryson, care acum are doi ani, a fost primul copil luat în plasament de către cuplu, îndată ce a ieșit din spital. Curând, s-au adăugat doi dintre frații lui Bryson: David și Gabrielle. Apoi, frații lor gemeni mai mari, Thomas și Carter, au început să-și viziteze frații, dar vizitele nu au fost suficiente. „Erau așa simpatici și parcă spuneau: „Putem veni să trăim cu voi?”, își amintește Andi.

Familia Bonura i-a primit cu bucurie pe Thomas și Carter. Nu după mult timp, a sosit ocazia de a o face acest lucru oficial:

„Într-o zi am primit un apel prin care am fost anunțați: «[Părinții] au fost decăzuți din drepturile părintești. Îi vreți?» „Am spus da”.

În mai, printr-o întâlnire pe Zoom, pentru că altfel nu se putea din cauza pandemiei COVID-19, familia Bonuras i-a adoptat pe toți cei cinci copii. Vecinii au sărbătorit cu o paradă de mașini.

„Aceștia sunt frații și surorile lor. Copiii au trecut prin multe, dar sunt cei mai drăguți. Sunt uimitori – și rezistenți. Sunt haioși când sunt prin preajmă și sunt cei mai grozavi copii. În toate astea e doar mâna lui Dumnezeu. Familia noastră este completă.”

Plasamentul este unul dintre cele mai neînțelese sisteme din țară și are parte de o mulțime de prejudecăți. Obiectivul asistenței maternale este reunirea cu părinții biologici ori de câte ori este posibil. Și, cu toate că unii copii adoptați au dizabilități sau au suferit traume, asta nu înseamnă că sunt „defecți” sau că nu se pot recupera. Ceea ce este necesar este ca mai mulți oameni să facă un pas și să le ofere acestor copii o șansă reală într-o casă iubitoare, care poate oferi stabilitate și vindecare.

Pentru familia Bonura, experiența a fost de plină de satisfacții și îi încurajează pe ceilalți să le urmeze exemplul:

„Am lucrat atât de mult timp de câțiva ani ca să îi reunim pe toți, să ne închegăm ca o familie și pur și simplu ne simțim atât de uimitor știind că suntem, în sfârșit, o familie.”

Andi a vorbit și despre ce înseamnă bucuria de a fi asistent maternal și de a adopta:

„Va fi singurul lucru cel mai important și semnificativ din viața ta. Luptele pentru a ajunge la locul tău, scopul tău, merită fiecare lacrimă. Pentru că fiecare luptă îți va deschide și învăța inima cum să ajuți și să vindeci inimile nevinovate și prețioase. Când îi vei vedea pe acești micuți cum cresc și cum se vindecă – asta îți va aduce speranță că viitorul va aduce mai multă bunătate în lumea noastră decăzută.”

Adaptare de Iuliana Pîrvu Cassy Fiano-Chesser, Couple adopts five siblings separated in foster care: ‘We are a family, finally’, Live Action

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *