Din fața cabinetului de avort, o femeie a ales viața copilului după ce un consilier pro-viață i-a găsit casă
25.07.2020
Cuplul care a adoptat cinci frați separați în urma plasării la asistenți maternali diferiți: „Suntem în sfârșit o familie”
12.08.2020
Din fața cabinetului de avort, o femeie a ales viața copilului după ce un consilier pro-viață i-a găsit casă
25.07.2020
Cuplul care a adoptat cinci frați separați în urma plasării la asistenți maternali diferiți: „Suntem în sfârșit o familie”
12.08.2020
Show all

Medicii au spus că va muri la naștere pentru că are holoprosencefalie alobară, însă părinții au refuzat să facă avort; Karlie are acum 3 ani

De câte ori ați auzit despre un copil nenăscut care a fost diagnosticat intrauterin cu probabilitatea de a avea o afecțiune că „n-are nici o șansă”, „va fi o povară” sau că „mai bine să fie avortat, decât să sufere după naștere”? Presiunea asupra părinților care află această veste este enormă. Însă mărturiile celor care au ales nașterea copilului arată că Dumnezeu creează pentru fiecare copil un univers pe care părinții nu și l-ar fi închipuit înainte. Când a rămas însărcinată, Gemma a aflat că fiica ei, Karlie, avea o afecțiune cerebrală rară numită holoprosencefalie alobară. Medicii nu i-au dat nici o șansă de supraviețuire, dar Karlie are acum 3 ani.

După ce i s-a spus că fiica ei nenăscută avea o afecțiune cerebrală rară numită holoprosencefalie alobară, Gemma-Sarah McCusker a refuzat să facă avort. Deși medicii au avertizat-o pe Gemma că fiica ei nu are nicio șansă de supraviețuire, ea a refuzat să renunțe la viața bebelușului pe care îl purta în pântece. Când fiica sa, Karlie, s-a născut la 36 de săptămâni, o parte din creierul ei ieșea printr-o gaură din craniu.

Medicii au spus că fetița are doar câteva minute de trăit, însă, sfidând predicțiile lor sumbre, Karlie a supraviețuit, iar acum are trei ani.

Lui Gemma-Sarah McCusker i s-a spus pentru prima dată despre malformația de pe fața fetiței ei nenăscute la ecografia pe care a făcut-o la 20 de săptămâni de sarcină. Spera să afle dacă bebelușului ei va fi băiat sau fată, dar, în schimb, a fost sfătuită să pună capăt vieții copilului ei, pe motiv că acesta nu are nicio șansă de supraviețuire.

Emoționată, Gemma a mărturisit:

„Lacrimile îmi curgeau pe față și dădeam din cap în semn de refuz.… Nu îmi puteam găsi cuvintele așa că am continuat să clatin din cap. Nu aveam cum să renunț la ea.”

După naștere, Karlie a fost pusă într-un incubator lângă patul mamei. În timp ce medicii pregăteau familia pentru a-și lua rămas bun de la fetița lor, Karlie lupta pentru viață:

„Am fost înștiințați că, dacă se va naște vie, va trăi doar 10-15 minute – suficient pentru o îmbrățișare rapidă… Dar era superbă, cu genele ei frumoase, obrajii trandafirii și zece degete minuscule.” Mama a continuat: „Cu toate acestea, medicii nu au greșit când au vorbit despre afecțiunea cu care avea să se nască. O parte din creierul ei se lipea, în adevăratul sens al cuvântului, de pe frunte până între ochi.

Chiar dacă Karlie a supraviețuit, medicii s-au îndoit că fetița va merge vreodată sau că va vorbi. În cele din urmă, Karlie a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru a îndepărta secțiunea proeminentă a creierului ei. De atunci, au fost depistate alte câteva afecțiuni de sănătate, cum ar fi paralizie cerebrală, microcefalie și sindromul deleției 22q11.2

În ciuda acestor afecțiuni, Gemma a observat cât de inteligentă este fiica ei și cât de repede învață lucrurile când a început să vorbească:

„Mai are o cicatrice roșie pe față de la operație, dar credem că este absolut superbă, cu buclele ei blonde și zâmbetul care luminează întreaga camera. Karlie a sfidat toate așteptările de până acum. Fiecare predicție a fost greșită. Dacă fiica mea nu va renunța, atunci nici eu nu voi înceta niciodată să lupt pentru ea.”

Mulțumită de felul în care Karlie a continuat să sfideze orice așteptare pe care medicii o au de la ea, mămica fetiței a declarat: „Karlie este minunea noastră și încă nu s-a terminat!”

„Mamele curajoase precum Gemma au ales viața pentru copilul lor și acum nu își pot imagina viața fără el. În calitate de părinte, i-aș invita și pe alții să-și amintească că avortul nu este singura opțiune”, a spus Michael Robinson, directorul de comunicare al Societății pentru Protecția Copiilor Nenăscuți. Acesta a adăugat:

„Oricare ar fi diagnosticul, orice copil nenăscut merită să aibă o șansă la viață. Întotdeauna există speranță. Și acei părinți al căror copil trăiește doar pentru o perioadă foarte scurtă de timp, să știe că ei vor avea pace pentru tot restul vieții, deoarece i-au oferit copilului o șansă.”

Adaptare de Iuliana Pîrvu după Samantha Kamman, Doctors said 3-year-old Karlie would die at birth, but her mom refused abortion, Live Action

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *