Emoționant: Kanye West, despre cum el și Kim Kardashian au fost aproape să își avorteze fiica
21.07.2020
Medicii au spus că va muri la naștere pentru că are holoprosencefalie alobară, însă părinții au refuzat să facă avort; Karlie are acum 3 ani
03.08.2020
Emoționant: Kanye West, despre cum el și Kim Kardashian au fost aproape să își avorteze fiica
21.07.2020
Medicii au spus că va muri la naștere pentru că are holoprosencefalie alobară, însă părinții au refuzat să facă avort; Karlie are acum 3 ani
03.08.2020
Show all

Din fața cabinetului de avort, o femeie a ales viața copilului după ce un consilier pro-viață i-a găsit casă

Betty se simțea singură și fără speranță atunci când a întâlnit-o pe Lorraine în fața clinicii de avort. Îmbrățișarea și sprijinul concret oferit de Lorraine i-au dat șansa lui Betty să nu treacă prin trauma avortului și să se bucure, alături de prietenul ei, de fiul lor, Isaia.

Foarte multe femei trăiesc un sentiment de eliberare atunci când află că le vom sprijini și le vom fi alături pe parcursul sarcinii și după. Presiunea celor din jur și gândul că n-au de ales decât să facă avort dispar treptat atunci când descoperă că există soluții de sprijin. Iar 95% dintre femeile care ne trec pragul aleg viața.

Betty* (pseudonim folosit pentru protejarea identității) consideră perioada în care a aflat că era însărcinată drept „cea mai dificilă”. Se simțea „fără speranță și neputincioasă” și complet singură. Fără o casă sau un venit stabil, a crezut că singura ei opțiune era avortul și a făcut o programare la o clinică de avort Marie Stopes din Marea Britanie.

Pentru că îi era imposibil să lucreze din cauza stărilor de greață pe care le avea dimineața, locuia într-o cameră dintr-un apartament. Prietenul ei nu avea un loc de muncă stabil. Betty a crezut că cea mai bună decizie era să facă avort, astfel încât lucrurile „să poată reveni la normal” și, în cele din urmă, să se întoarcă la muncă. Avortul nu era ceea ce își dorea, dar, din cauza situației în care se afla, se simțea de parcă asta era ceea ce trebuia să facă.

Betty a mărturisit care au fost stările ei atunci:

„M-am dus la medicul meu de familie și i-am spus: «sunt însărcinată și vreau să fac avort». El m-a trimis la o clinică, clinica Marie Stopes din Ealing. Aveam 11 săptămâni de sarcină.”

Când a ajuns la clinică, o femeie pro-viață, Lorraine, era acolo. Stătea afară. Din momentul în care Betty a cunoscut-o pe Lorraine, totul s-a schimbat:

„Pentru mine, este clar că a fost un semn de la Dumnezeu faptul că am pierdut autobuzul și am întârziat, pentru că altfel poate nu o mai întâlneam pe Lorraine. Arătam foarte agitată când am ajuns în acel punct. Lorraine a zâmbit, m-a îmbrățișat strâns când am trecut pe acolo și atunci m-am gândit: Ah, această persoană știe prin ce trec”.

Betty i-a povestit Lorrainei despre grijile ei – faptul că nu avea o locuință o îngrijora cel mai tare. Lorraine a sunat imediat la The Good Counsel Network, pentru a găsi un loc sigur în care Betty să locuiască. Organizația pro-viață ajută femeile să facă teste de sarcină, le oferă sprijin moral, informații medicale, consiliere juridică și asistență practică, astfel încât acestea să poată alege mai ușor viața. Acest lucru a determinat-o pe Betty să-și pună la îndoială decizia de a face avort. Cu toate acestea, ea a intrat în clinica de avort, care era „plină de femei”.

Când a fost strigată pentru a merge în sala în care se făceau avorturi, Betty a simțit că nu poate trece prin asta. Deși doctorul avorționist s-a înfuriat, ea a refuzat să se lase intimidată și să facă avort:

„Așa că am ieșit afară și am vorbit din nou cu Lorraine. M-a îmbrățișat din nou și mi-a spus: «Felicitări!». Ea l-a sunat pe prietenul meu, i-a spus vestea și a zis că luni voi avea o casă! Nu-mi venea să cred!”

Betty și prietenul ei au ales viața pentru copilul lor, Isaia, care are acum unde să locuiască datorită Lorrainei și Centrului de sprijin pentru femeile însărcinate The Good Counsel Network, care a ajutat-o pe Betty să solicite și o viză pentru a rămâne în Marea Britanie:

„Dacă nu era în fața clinicii cineva care să mă vadă și să vorbească cu mine, aș fi putut trece prin trauma avortului, pentru că aș fi intrat în clinică și acolo nu ar fi fost nimeni cu altă opțiune. Mă uit la copil. Uneori nu vreau să vorbesc despre asta în fața lui, când mă gândesc la ce s-ar fi putut întâmpla. Dacă n-aș fi găsit pe cineva în acel moment, aș fi putut să o fac.”

Consilierea pro-viață este o necesitate în apropierea clinicilor de avort, deoarece angajații din aceste unități nu sunt pregătiți să ofere femeilor opțiuni pro-viață. Sunt instruiți să vândă avorturi. Peste 70% dintre femeile post-abortive afirmă că s-au simțit constrânse să facă avort, deci asigurarea faptului că, înainte de a opta pentru avort, femeile au la dispoziție fapte și informații, este esențială atât pentru salvarea vieții bebelușilor și cât și pentru sănătatea lor.

Adaptare după Nancy Flanders, Woman relieved to cancel abortion after pro-life counselor finds her a home, Live Action

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *