„Redăm speranță pentru amândoi”: S-au strâns 100.000 RON. E mult, e puțin?
16.07.2020
Emoționant: Kanye West, despre cum el și Kim Kardashian au fost aproape să își avorteze fiica
21.07.2020
Show all

Părinții lui Easton au refuzat să-l avorteze după ce apa mamei s-a rupt la 19 săptămâni … și uită-te acum la el

Mentalitatea pro-avort formată în ultimii 60 de ani determină mulți medici să recomande avortul cu mare ușurință sau chiar să facă presiuni pentru avort în situații cu un anume grad de dificultate, fără să caute soluții în interesul mamei ȘI al copilului. Tatyana și Timothy Ramjohn s-au confruntat cu această presiune atunci când Tatyanei i s-a rupt apa la 19 săptămâni, iar medicii le-au spus că trebuie să-și avorteze copilul. Dar cei doi părinții au ales să facă tot ce le stă în putință să-și salveze copilul nenăscut. Medicii i-au dat copilului 20% șanse de supraviețuire. Chiar și după ce le-au spus doctorilor alegerea lor, presiunile acestora pentru avort au continuat – pe toată perioada în care Tatyana a fost internată în spital. Părinților nu le-a fost deloc ușor, dar au mers mai departe. Așa s-a născut Easton, care are acum 15 luni și se bucură de viață!

Centrele Sfânta Alexandra și Sfânta Elena din cadrul Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei sunt alături de părinții care trec prin situații de criză similare, sprijinindu-i să lupte pentru viața copilului lor.

După ce apa i s-a rupt la 19 săptămâni, în februarie 2019, Tatyana Ramjohn și soțul ei, Timothy Ramjohn, au fost sfătuiți de medici să-și avorteze copilul, pe Easton. Dar cei doi, care își pierduseră primul copil din cauza unui avort spontan, au refuzat și au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-și ajuta fiul.

„Medicii ne-au spus să facem avort, deoarece credeau că Easton nu ar supraviețui fără lichidul amniotic, sau după naștere ar fi paralizat sau ar avea dizabilități severe și, în plus, au spus că soția mea ar putea muri din cauza infecției”, a scris Timothy pe Facebook.

„Soția mea a spus că ar prefera să moară decât să-și ucidă propriul copil și a stat în spital întinsă pe spate timp de 65 de zile pentru a-l ține în viață, iar medicii au insistat să facă avort pe toată durata internării, dar soția mea nici nu a vrut să audă de asta. Să fim sinceri, am fost îngroziți, dar nu ne-am putut ucide copilul.”

Medicii i-au dat lui Easton o șansă de supraviețuire de 20%, așa că timp de două luni, Tatyana a rămas pe patul din spital, pentru ca fiul ei să poată avea această șansă de a lupta pentru viață. Avea o rupere de uter și sănătatea ei era în pericol, dar și-a pus fiul pe primul loc. Easton s-a născut cu trei luni mai devreme, la 27 săptămâni de la gestație, cântărind doar două kilograme și 230 grame. Întrecuse șansele ce i se dăduseră, dar avea un drum lung înainte.

„Ceea ce este și mai interesant în povestea lui Easton este că același medic care ne-a înmânat lista clinicilor de avort din apropiere, a fost același medic care a asistat nașterea lui câteva luni mai târziu.Când l-a scos pe Easton, m-a privit imediat cu uimire și mi-a spus: „Tată, iată băiatul tău minune!”

Abia la două săptămâni după naștere, Tatyana a fost în sfârșit în stare să-l țină pe Easton la piept pentru prima dată. Easton a rămas la Unitatea de terapie intensivă neonatală timp de patru luni, a depășit momente cricite, printre care două sângerări cerebrale și a dovedit că medicii nu au avut dreptate.

„Avem o bucurie de nedescris datorită aceastei minuni, deoarece Easton are acum o lună și se descurcă foarte bine având în vedere condițiile date. Ne este cu adevărat greu atunci când plânge sau când suferă, și nu putem să-l mângâiem din cauza restricțiilor necesare”, a spus Timotei la o lună după nașterea lui Easton.

„Nu există nicio înțelegere filosofică sau teologică care să descrie așa bine durerea din sufletul nostru atunci când trebuie să stăm neputincioși în picioare și să-l privim printr-o bucată de sticlă pe fiul nostru care plânge după noi de mai bine de o lună. Cu atât mai greu este pentru o proaspătă mămică. Ne dorim nespus de mult să-l mângâiem și să-i spunem că totul va fi bine dar până când vom putea noi să facem asta, știm că o va face Duhul Sfânt. ”

Data inițială de externare a lui Easton a fost 10 iulie 2019, a plecat și a venit, rămânând încă la Unitatea de terapie intensivă neonatală. Dar pe 15 august 2019, Easton a fost supus unei intervenții chirurgicale, gastrostomie, pentru a i se plasa un tub de alimentare. Acesta a fost ultimul pas către recuperarea sa completă pentru a putea pleca în sfârșit acasă pe 16 august. Acum la 15 luni, Easton continuă să crească frumos, iar părinții săi sunt recunoscători echipei medicale care a muncit atât de mult pentru a-l îngriji în cele mai fragile luni ale vieții lui.

Avortul înseamnă uciderea intenționată a unui copil nenăscut și nu este niciodată soluția la o problemă medicală. Viața lui Easton și zâmbetul lui plin de bucurie sunt dovada vie a faptului că merită să luptăm pentru fiecare viață.

Adaptare după Nancy Flanders, Easton’s parents refused to abort him after mom’s water broke at 19 weeks… and look at him now, Live Action

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *