„După două avorturi și legarea trompelor, eram la pământ. Știu că avortul nu te face mai puternică”
09.07.2020
Povestea Oliviei: „Și azi îi mai simt scoțând copilul din mine. Și încă mai simt durerea copilului”
13.07.2020
„După două avorturi și legarea trompelor, eram la pământ. Știu că avortul nu te face mai puternică”
09.07.2020
Povestea Oliviei: „Și azi îi mai simt scoțând copilul din mine. Și încă mai simt durerea copilului”
13.07.2020
Show all

„Sunt eroii mei”: frații gemeni născuți prematur la 24 de săptămâni cresc frumos

Așa cum copiii sunt ascunși în burtica mamei lor în primele nouă luni de viață, tot așa există o categorie de părinți eroici care este ascunsă de ceilalți. Sunt părinții ai căror copii nenăscuți primesc un diagnostic sever iar ei, părinții, primesc recomandarea de a-i avorta. Pentru că „oricum va muri”, „dacă va trăi va avea o viață grea”, „vă va fi greu să îl îngrijiți, va fi o povară”. Adesea eroii își împlinesc faptele mărețe singuri.

Luci Hall și Joseph Barker sunt doi eroi contemporani, părinții a doi gemeni născuți prematur la 24 de săptămâni. Deși li s-a spus că acești copii au șanse mici de supraviețuire datorită sindromului transfuzator-transfuzat (STT) și li s-a propus să fie avortat cel mai puțin dezvoltat, ei au ales viața ambilor copii și greutățile luptei pentru ei. Acum gemenii cresc frumos și se bucură de viață.

La Centrul „Sfânta Împărăteasă Elena” vom fi alături de părinții care primesc în timpul sarcinii vestea unui diagnostic pentru copilul lor, pentru că viața fiecărui copil este unică și infinit de valoroasă, indiferent de stadiul de dezvoltare în care se află ori de posibilitatea să aibă o anumită afecțiune.

Charlie și Harvey Baker s-au născut la doar 24 de săptămâni în mai 2017, cântărind puțin peste 450 de grame fiecare. Gemenii au fost un miracol, nu doar pentru că au supraviețuit nașterii premature, ci și pentru că au avut sindromul transfuzator-transfuzat (STT), o afecțiune prin care se produce transferul de sânge de la un bebeluș la celălalt prin intermediul placentei comune. Medicii le-au spus părinților lor, Luci și Joseph, că cei doi băieți au șanse slabe de a supraviețui. Acum gemenii au trei ani.

Luci, mama gemenilor, a făcut publică povestea nașterii celor doi copilași pentru a sublinia faptul că fiecare copil luptă pentru viață, indiferent de stadiul de dezvoltare în care se află sau de deficiențele pe care le are

„În fiecare zi, și eu și Joseph suntem șocați și uimiți de cât de incredibili sunt amândoi”, a spus fericita mamă.

Progresul lor, alături de faptul că există bebelușii născuți la 21 de săptămâni care au au supraviețuit, pun în discuție argumentele legalității avorturilor până la 24 de săptămâni.

„Harvey și Charlie sunt dovada vie a faptului că un copil născut la 24 de săptămâni poate supraviețui. Nu pot fi mai mândră de atât de Charlie și Harvey. Ei sunt eroii mei.”

Din cauza sindromului transfuzator-transfuzat cei doi părinți erau îngrijorați că Charlie, care primea o cantitate mai mare de flux de sânge, obținea mai multă hrană decât Harvey și, prin urmare, se gândeau că Harvey va fi în pericol sau nu va crește suficient. În unele cazuri, medicii recomandă avortul pentru această afecțiune, deși există tratament disponibil. La naștere, Charlie și Harvey aveau o diferență de greutate între ei de doar aproximativ 50 grame. Dar nașterea lor prematură a produs în sine îngrijorare.

La 20 de săptămâni de sarcină lui Luci i s-a rupt apa, dar medicii au putut să amâne nașterea încă patru săptămâni, pentru a le da băieților mai mult timp să crească.

„Când am intrat în travaliu, eu și Joseph nu eram deloc pregătiți pentru venirea pe lume a copiilor noștri. Totul s-a întâmplat atât de repede. După ce s-au născut, au fost duși la Unitatea de terapie intensivă neonatală și nu i-am văzut timp de trei ore… atunci am primit adevărata lovitură. Erau atât de mici. Nici nu vă puteți imagina un copil atât de mic.”

Medicii au spus că băieții au o șansă atât de mică de a supraviețui, încât părinții se uitau la ceas din oră în oră. Bebelușii s-au dovedit a fi luptători. Au primit transfuzii de sânge. Aveau și bronșiolită. Abia în septembrie gemenii au putut să meargă în sfârșit acasă. Dar o lună mai târziu, Harvey a încetat să mai respire și lipsa de oxigen a dus apariția unor deficiențe de vedere. A stat la spital până în mai 2018, dar în prezent ambii băieți sunt sănătoși.

„Gândul că cineva poate să avorteze un copil la vârsta aceasta de sarcină este îngrozitor. Când am ajuns acasă, am semnat o petiție pentru schimbarea termenului limită pentru avort. Când vezi cât de bine sunt acum, te gândești la limita avortului. Niciodată nu m-am gândit la această limită, ci pur și simplu am acceptat-o.”

Multe persoane acceptă pur și simplu fără să analizeze legile privind avortul în țara sau statul lor. Cei mai mulți ar fi șocați să știe că avortul este complet legal până la naștere în Statele Unite, pe baza deciziilor Curții Supreme de Justiție în cazurile Roe v. Wade și Doe v. Bolton care permit avorturile târzii, chiar până la naștere, din orice motiv, inclusiv un diagnostic fetal, sănătatea mamei sau chiar și „motive familiale”.

Avortul târziu este realizat, cel mai adesea, prin procedura de avort Dilatare și Evacuare, care smulge membrele copilului, trunchiul, iar apoi îi zdrobește craniul. Această procedură durează cel puțin două zile și dacă starea de sănătate fizică a mamei ar fi într-adevăr în pericol, s-ar putea face o cezariană de urgență pentru a încerca să fie salvată atât mama, cât și copilul. Niciun copil nu trebuie să fie avortat din cauza așa-numitelor motive medicale, cum ar fi fost indicația în cazul gemenilor Charlie și Harvey.

Adaptare după Nancy Flander, ‘They’re my heroes’: Twin brothers born at 24 weeks are now thriving toddlers, Live Action

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *