Înscrie-te la grupul de sprijin online pentru femeile însărcinate
03.04.2020
Sarcina și Covid-19: Psihologul Andreea Olteanu răspunde la întrebări
10.04.2020
Înscrie-te la grupul de sprijin online pentru femeile însărcinate
03.04.2020
Sarcina și Covid-19: Psihologul Andreea Olteanu răspunde la întrebări
10.04.2020
Show all

O americancă traficată explică de ce crește traficul de femei în perioada de izolare. Iată ce trebuie să știi

Eliza Bleu, supraviețuitoare a traficului de persoane devenită avocat, spune că în izolare, traficul de persoane ia amploare. Statistic, milioane de oameni rămân fără loc de muncă. Adolescenții din țările care au aplicat măsuri de izolare socială stau blocați în casă, sunt plictisiți, stresați și disperați. Acestea cumulate cu faptul că lumea se mută online și oamenii au mai mult timp liber vor duce la creșterea numărului de prădători sexuali și a traficului de persoane.

Eliza Bleu a declarat pentru Daily Wire că „preadolescenții și adolescenții care stau singuri acasă cu părinții lor zile întregi din cauza închiderii școlilor vor fi vizați de prădătorii sexuali. Li se va promite o viață mai bună dacă vor fugi. În medie (în SUA), durează 48 de ore de la momentul în care o adolescentă a dispărut de acasă până când intră în circuitul traficului de persoane”.

Avocata a spus că părinții și tutorii copiilor trebuie să fie vigilenți în monitorizarea activităților online ale copiilor în perioada izolării. Aplicațiile de rețele sociale cum ar fi TikTok sau Instagram sau chiar platformele de jocuri le permite prădătorilor sexuali să intre în contact cu copiii. Ea sugerează că părinții ar putea să-și creeze conturi false în astfel de spații pentru a urmări siguranța copiilor. Prădătorii pot ajunge de la un adolescent la altul prin lucruri inofensive, cum ar fi eticheta dintr-o fotografie.

Iată câteva sfaturi pentru păstrarea siguranței pe rețelele de socializare, pe care ar trebui să le transmiteți copiilor:

  • Nu trimite niciodată fotografii în mediul online pe care nu ai dori să le vadă familia, profesorii sau o persoană străină;
  • Setează profilul de utilizator „privat”, astfel încât doar prietenii reali să poată avea acces. Să știi cu cine vorbești, pentru că uneori un „prieten” nu este întotdeauna un prieten;
  • Nu împărtăși informații personale online, cum ar fi numele tău complet, școala, adresa sau numărul de telefon sau parolele de utilizator;
  • Nu te întâlni personal cu cineva cu care ați comunicat online;
  • Raportează suspiciunile de abuz către autorități sau spune-i unui adult de încredere.

România este principala țară sursă pentru traficul de persoane din Europa. Un motiv în plus pentru părinții români să fie atenți la siguranța copiilor în mediul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *