Covid-19: 8 motive de speranță pentru femeile însărcinate
27.03.2020
10 sfaturi pentru organizarea timpului în familie de la Rachel Campos-Duffy, contributor FoxNews și mamă a 11 copii
29.03.2020
Covid-19: 8 motive de speranță pentru femeile însărcinate
27.03.2020
10 sfaturi pentru organizarea timpului în familie de la Rachel Campos-Duffy, contributor FoxNews și mamă a 11 copii
29.03.2020
Show all

Centrul Sf. Alexandra s-a mutat online. Ajutați-ne să ajutăm

Deși Centrul de consiliere Sf. Alexandra este închis temporar, activitatea noastră continuă online. Răspundem constant la apeluri și mesaje celor care solicită sprijin. O echipă formată dintr-un psiholog și un asistent social oferă zilnic consiliere și sprijin psihologic pentru depășirea situațiilor de criză. Suntem în legătură permanentă cu beneficiarii care au nevoie de asistență materială și livrăm la ușă produsele de care au nevoie, căutând noi moduri de a-i ajuta.

Psihologul Centrului oferă zilnic consiliere telefonică gratuită femeilor însărcinate și părinților care se confruntă cu frică, incertitudine pentru viitor, teama de infectare cu Covid-19, gânduri suicidare sau au sentimentul că nu mai rezistă psihic presiunii.

Personalul nostru preia zilnic noi solicitări de ajutor. Maria, o mamă singură care a născut în urmă cu 3 săptămâni locuiește în chirie și nu beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului. Suntem recunoscători unei familii care o sprijină în această perioadă să rămână în siguranță. Alți oameni inimoși o sprijină cu produse de îngrijire pentru copil.

În programul Centrului sunt în prezent peste 20 de familii monoparentale, părinți care stau în casă cu copiii și nu pot ieși să-și ia cele necesare. Mulți dintre ei nici nu au cu ce să-și cumpere lucrurile de care au nevoie.

O familie cu 4 copii în care ambii părinți au rămas fără loc de muncă și au probleme de sănătate a primit produse pentru copii donate de o doamnă căreia îi mulțumim. Mama copiilor lucra în servicii de menaj, iar tatăl era vânzător într-un centru comercial.

În ultima săptămână trei femei însărcinate părăsite de parteneri și două familii cu copii care au rămas pe drumuri. Suntem recunoscători serviciilor sociale publice și organizațiilor din comunitate care au oferit soluții de adăpost pentru aceste cazuri.

Suntem datori față de generatiile viitoare la fel cum suntem datori față de generatiile trecute, suntem datori față de copiii născuți și nenăscuți la fel cum suntem datori față de persoanele vârstnice și foarte vârstnice.

Vom redeschide centrul imediat ce se vor ridica restricțiile. Până atunci, rugăciunile și sprijinul dumneavoastră ne dau puterea de a continua. Dacă aveți nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0751.859.467 sau pe mail la adresa: consiliere@centrulalexandra.ro.

Vă mulțumim pentru sprijinul pe care îl oferiți! Continuați să ajutați constant. Așa veți face o diferență în viața celor care au nevoie de ajutor pentru a depăși situațiile de criză.

Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei
Cod fiscal: 36913780

Conturi:
RO79RNCB0082153361040001 LEI
RO52RNCB0082153361040002 EURO
RO25RNCB0082153361040003 USD
Deschise la BCR Unirii

Dacă vreți să faceți o faptă bună cu 3,5% din banii care se duc la stat, vă rugăm să ne ajutați să oferim în continuare sprijin celor care au nevoie prin completarea formularului 230.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *