Invitație – Prima Conferință Națională „Ajută mama și copilul” pentru Sprijinirea Femeilor în Criză de Sarcină
19.07.2019
Invitație – Prima Conferință Națională „Ajută mama și copilul” pentru Sprijinirea Femeilor în Criză de Sarcină
22.08.2019
Invitație – Prima Conferință Națională „Ajută mama și copilul” pentru Sprijinirea Femeilor în Criză de Sarcină
19.07.2019
Invitație – Prima Conferință Națională „Ajută mama și copilul” pentru Sprijinirea Femeilor în Criză de Sarcină
22.08.2019
Show all

Mame la Mogoșoaia – eveniment de sprijin pentru mame singure organizat de Centrul Sf. Alexandra

În curând se împlinesc doi ani de la deschiderea oficială a Centrului de consiliere și sprijin Sf. Alexandra Împărăteasa. În acest interval peste 200 de persoane aflate în diferite situații (femei în criză de sarcină, femei însărcinate, mame, familii aflate în dificultate și părinții care așteaptă să li se nască un copil) au beneficiat gratuit de servicii de consiliere, terapie, asistență socială, consiliere vocațională, consiliere juridică și sprijin material.

Ieri, 20 august, Centrul de consiliere Sf. Alexandra a organizat evenimentul „Mame la Mogoșoaia” dedicat sprijinirii mamelor singure, cărora li s-au alăturat alte două mame căsătorite, dar aflate în situații dificile, beneficiare și ele ale serviciilor Centrului. În cadrul evenimentului desfășurat la Palatul Mogoșoaia participantele au beneficiat de un tur ghidat în cadrul Muzeului, de un spațiu în care au vorbit deschis despre situațiile lor de viață, despre bucuriile și greutățile cu care se confruntă și s-au bucurat să întâlnească trei personalități publice, care sunt și mame: actrița Magda Catone, actrița Costina Cheyrouze și Monica Radu, femeia care a născut trei copii fiind în scaun rulant. Întâlnirea a fost o sursă de inspirație și de încurajare pentru mame, iar invitatele s-au bucurat că au posibilitatea de a veni în sprijinul mamelor singure. În paralel câțiva voluntari ai Centrului s-au jucat cu copiii, astfel încât mamele lor să poată petrece timp împreună.

Carmen, mamă: „Forța stă în noi. Motivația sunt copiii noștri. Când mi-am văzut fiica absolventă pe scenă la facultate, toate greutățile s-au șters.”

Cristina: „Eu am avut un moment de cumpănă la începutul sarcinii. Toată lumea punea presiune: „Ar fi bine să faci ceva să fie bine pentru toată lumea”. Ceea ce însemna avort. Presiunea era atât de mare, încât căutam și eu motive să mă conving. M-am gândit însă că tristețea mă va urma. Dar până la urmă la al treilea ar trebui să fie mai ușor. Va fi doar greu câțiva ani. Se poate duce, mai ales dacă iei pas cu pas. Sprijin nu am, dar se găsesc soluții.”

Victorița, mamă: „Am patru copilași. Este greu. I-am învățat să împartă lucruri. Centrul mă ajută cu tot ce poate.”

Magda Catone: „Am venit în calitate de mamă, pentru că e o profesie pe care o cunosc. M-am gândit la ceea ce aș putea să împărtășesc cu femei care se pregătesc să nască sau sunt deja mame. Ele au nevoie să afle, să vorbească cu persoane cu mai multă experiență de viață, pentru că nu e vorba numai de o acțiune fizică, de naștere propriu-zisă, ci de un început de drum. E foarte important ce se întâmplă cu ele de acum încolo.”

Costina Cheyrouze: „Căutam de mult o organizație de acest fel, cu care să intru în contact, pentru că nu știu să fac eu singură lucrurile pe care le faceți, dar sunt în asentimentul vostru. Sunt mamă și familistă din convingere. Îmi doresc ca mamele și copiii să trăiască sentimentul de apartenență la o familie.”

Monica Radu: „Mă bucur că pot încuraja mamele care trec prin situații dificile. Cred că ele sunt în siguranță acum, pentru că știu că au cu cine să vorbească, la cine să apeleze. Este esențial atunci când ești în nevoie să ai curajul să ceri ajutorul și să și găsești oamenii potriviți.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *