Un bebeluş face înconjurul lumii cu reacţia pe care o are atunci când vede că mama lui are o soră geamănă VIDEO
05.06.2019
Prietenelor care ați avut copii înaintea mea: Îmi pare rău că nu v-am înțeles și nu v-am spus că sunteți mame bune!
07.06.2019
Show all

Scrisoarea unei mame: „Sunt recunoscătoare pentru acest minunat haos numit maternitate”

„Suspin profund de multe ori pe zi

Aș vrea să spun că fac asta pentru că fac exerciții de respirație, însă, cel mai adesea fac asta spunându-mi: „Ok, mami, mai sunt trei ore până ce copiii merg la culcare iar tu vei putea să respiri”.

Trei copii mici, un soț, un job full time, o casă, un cățel și 1.000 de alte lucruri ce necesită atenția mea. Un haos general, multă mizerie și epuizare.

Însă este extrem de multă frumusețe în acest haos. Iar atunci când mă opresc și mă gândesc la asta, mi se întrerupe respirația.

Sunt recunoscătoare atunci când văd coșul plin de hăinuțe murdare de iarbă deoarece asta înseamnă că cei mici se joacă în natură.

Sunt recunoscătoare pentru o chiuvetă plină de vase murdare pentru că asta înseamnă că avem ce mânca.

Sunt recunoscătoare pentru drumurile pe care le fac cu mașina de colo-acolo deoarece asta înseamnă că ai mei copii merg la școală și primesc o educație.

Sunt recunoscătoare pentru cafea, foarte recunoscătoare.

Sunt recunoscătoare pentru șirul nesfârșit de „de ce? de ce? de ce?” pentru că asta înseamnă că cei mici sunt foarte curioși să afle despre lume.

Sunt recunoscătoare pentru programările la medic pentru că asta înseamnă că avem acces la servicii medicale.

Sunt recunoscătoare pentru faptul că am o casă mare de curățat pentru că asta înseamnă că avem un cămin.

Sunt recunoscătoare pentru că trebuie să inventez mii de feluri în care să spun „wow, dar asta e extraordinar!” atunci când copiii mei îmi arată lucruri, pentru că asta înseamnă că ei vor să mă includă în viețile lor.

Sunt recunoscătoare pentru că atunci când le dau copiilor cereale la cină ei consideră că îmi place să mă pun la mintea lor, nicidecum nu cred că sunt leneșă.

Sunt recunoscătoare când soțul nu observă că mi-am făcut ceva la păr pentru că el consideră că sunt oricum frumoasă.

Sunt recunoscătoare că mă simt atât de rău atunci când sunt răcită pentru că asta înseamnă că atunci când nu sunt bolnavă mă simt chiar foarte bine.

Sunt recunoscătoare pentru deadline-uri, ședințe și stresul de la muncă pentru că asta înseamnă că am un job care îmi place și asta e foarte important pentru mine.

Sunt recunoscătoare pentru puloverele călduroase din zilele reci.

Sunt recunoscătoare pentru constanta aglomerație deoarece asta înseamnă că avem mai mult decât avem nevoie și nu mai puțin.

Sunt recunoscătoare pentru că nu simt niciodată că am suficient timp pe parcursul unei zilepentru că asta înseamnă că am o viață plină.

Sunt recunoscătoare că îmi e dor de prieteni pentru că asta înseamnă că am relații care merită sentimente profunde.

Sunt recunoscătoare pentru obiective pentru că asta înseamnă că pot să-mi pun obiective.

Sunt recunoscătoare pentru zilele în care fiica mea îmi răspunde pentru că asta înseamnă că se simte suficient de încrezătoare să lupte pentru ceea ce crede.

Sunt recunoscătoare pentru atunci când băiatul meu mijlociu îmi poruncește să-l sărut de 174 de ori înainte de a ieși pe ușă, mai ales atunci când sunt în mare întârziere pentru că…ei bine, asta înseamnă tot.

Sunt recunoscătoare pentru că mi-e dor de prieteni pentru că asta înseamnă că am.

Sunt recunoscătoare pentru acele clipe în care copilul meu cel mic se cuibărește în mine și nu vrea să-mi dea drumul pentru că asta înseamnă că se simte în siguranță cu mine.

Sunt recunoscătoare că soțul meu se supără atunci când nu petrecem suficient timp împreună deoarece asta înseamnă că am un partener care mă iubește.

Sunt recunoscătoare pentru indignarea pe care o mărturisesc despre starea actuală a lumii, pentru că înseamnă că trăiesc într-o comunitate care încă mai îngrijorează.

Sunt recunoscătoare că tata mă sună de trei ori într-o săptămână pentru a-mi reaminti să-mi fac vaccinul antigripal pentru că asta înseamnă că am părinți care încă mai vor să aibă grijă de mine.

Sunt recunoscătoare pentru câinele meu, pentru că este cu adevărat drăgălaș.

Sunt recunoscătoare pentru luptele pe care le port cu mine ca să nu mai petrec atâta timp la telefon, pentru că asta înseamnă că am acces la informație și tehnologie.

Sunt recunoscătoare când copiii sunt mai entuziasmați că-și văd tatăl decât atunci când mă văd pe mine, pentru că asta înseamnă că am ales cel mai bun tată din lume pentru ei.

Sunt recunoscătoare pentru vinul roșU, șemineu și brânză.

Sunt recunoscătoare pentru epuizarea absolută ce mă cuprinde la finalul zilei, pentru că asta înseamnă că mi-am trăit viața.

Sunt recunoscătoare pentru mânuțele micuțe și vocile puternice care mă trezesc prea devreme în fiecare dimineață, pentru că nu mi-aș imagina viața fără ele.

Sunt recunoscătoare că învăț să găsesc frumusețea în haos. Pentru că aici e un mare haos, dar e și foarte multă frumusețe.

Sunt recunoscătoare că am mai petrecut încă un an cu familia mea. Un an plin de istericale, de mofturi la mâncare, de mizerie, de „nu vreau să port acest pulover care mă scarpină” și de „mamiiiiiii, am nevoie de hârtie igienică”.

Pentru că asta înseamnă că sunt cea mai norocoasă mamă din întreaga lume!”

Sursă: mother.ly

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *