Cât costă o viață de copil? Uneori, doar implicare
11.12.2017
Prăjituritul, activitate de vacanță
13.07.2018
Cât costă o viață de copil? Uneori, doar implicare
11.12.2017
Prăjituritul, activitate de vacanță
13.07.2018
Show all

10 martie: Atelier gratuit de gestionarea conflictelor în familie susținut de Iulia Țoța

Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa” organizează sâmbătă, 10 martie, între orele 17.00 și 19.00 un atelier de gestionarea conflictelor în familie susținut de Iulia Țoța. Înscrierea este gratuită și se face prin completarea formularului de la finalul acestui articol.

Știați că următoarele cuvinte sunt diferite: conflict, ceartă, scandal?

Conflictul presupune în primul rând optici diferite şi ciocnirea dintre acestea referitor la o anumită problemă, dar aceasta nu înseamnă că un conflict trebuie să se transforme într-o ceartă sau scandal.

O ceartă este un conflict, dar nu orice conflict presupune o ceartă.

Vom discuta despre conflicte doar în acest context al familiei. Este un subiect de mare actualitate, oamenii devin din ce în ce mai conştienţi că trebuie să facă ceva pentru a reuşi gestionarea şi rezolvarea conflictelor într-un mod constructiv. De foarte multe ori conflictele în familie pornesc de la o comunicare deficitară dar şi de la lipsa de înţelegere, cunoaştere și acceptare a faptului că suntem diferiţi, bărbaţii de femei, adulţii de copii.

Într-o familie conflictele fac parte din viaţa de zi cu zi. Conflictele în familie variază în funcţie de oamenii implicaţi în ele. Tulburarea poate fi produsă de un soţ dependent de muncă a cărui soţie se simte singură sau resemnată faţă de el (şi de serviciul care îl desparte de ea) sau de copiii care sunt o sursă continuă de conflict şi exasperare din cauza faptului că părinţilor le lipsesc aptitudinile corespunzătoare spre a fi părinți, sau de familii mixte în care un părinte vitreg sau copiii vitregi sunt sursa conflictului în familie.

Obiectivele modulului

– Identificarea factorilor generatori de conflicte din familie

– Explorearea mecanismelor conflictului din familie

– Facilitarea înțelegerii conflictului între generaţii

– Prezentarea de posibile soluţii de rezolvare a conflictelor din familie

Iulia Țoța a absolvit Universitatea Politehnică București, este fondatoarea Complexului Educațional Copil Isteț (2004) și administrează din 2002 agenția TotaL Comunicare|TLCom.ro cu experiență în publicitate, promovare Out-of-Home media, organizarea de evenimente, producții media, strategie de campanie outdoor, grafică și producție publicitară.

Este căsătorită, mamă a șapte copii, promovează educația în respectul firescului. Facilitator, expert educațional, certificat sales skills, absolventă CODECS Open University School.

(programul include coffee break)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *